Äppel- och björnbärspaj

Pajskal:

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 4-5 äpplen
  • 225 gr björnbär (el. några andra bär)

Crumble

  • 1 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl hackad mandel
  • 100 gr smör

Gör så här:

Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 gr och förgrädda pajskalet i 10 min.

Riv mandelmassa och strö i botten på pajskalet. Skala och skiva äpplena och lägg dem tillsammans med bären ovanpå mandelmassan.

Blanda alla ingredienser till crumble och strö det över äpplena.

Grädda mitt i ugnen i 60-60 min, låt sedan svalna något.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936