Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Äppel- och marängkaka

Ingridienser:

  • 150g smör
  • 2-3 äpplen
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • ½ dl mandelspån
  • 1 dl socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Smält smöret och låt det svalna. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
Häll smeten i formen. Fördela äppelklyftorna över smeten och pudra över kanel. Vispa vitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa lite till.
Bred marängsmeten över äpplena. Strö över mandeln.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Om kakan blir för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936