Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Äppelcheesecake a´la Kattvik

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125g smör
  • 3 msk socker
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 4 fasta äpplen
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 100g Philadelphia ost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl créme fraiche

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna till en deg,
låt den vila kallt i en timme.
Tryck ut degen i en pajform.
Skala, kärna ur och dela äpplena i halvor eller mindre bitar. Lägg halvorna i formen och grädda längst ner i ugnen i 200° C i ca 20 minuter.

2. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt ost, vaniljsocker och crème fraiche.
Rör till en jämn smet. Häll smeten försiktigt över äpplena och grädda i ytterliggare 30-40 minuter.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936