Äppelkaka med smak av kanel

Denna kaka lämpar sig perfekt att baka i långpanna om man ökar upp receptet.

Ingredienser:

  • 175 gr rumstemp. Smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil

Fyllning

  • 4 äpple
  • 1 msk kanel
  • 0,5 socker

Gör så här:

Rör socker och smör, vispa ner ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner, rör sedan ner gräddfilen.

Skala äpplena och skiva. Blanda socker och kanel.

Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Häll i hälften av smeten. Strö över rikligt (ungefär hälften) med kanelblandningen. Fördela äpplen i smeten. Bred över resten av smeten över äpplena och lägg fler äpplen ovanpå. Avsluta med att strö mer kanelblandning överst. Grädda kakan 45-60 min, 175 gr.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936