Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Gammaldags mandeläppelkaka

Ingridienser:

  • 100g smör
  • 3/4 dl sockerl
  • 2 dl skorpsmulor
  • 1 msk mjöl
  • 1 påse mandelspån
  • ca 3 äpplen

Ovanpå

  • 2 msk socker
  • 2 msk mandelspån

Gör så här:

Rör ihop smör och socker så att det blir vitt och pösigt.
Blanda i skorpmjöl, mjöl och finfördelade mandelspån.
Bred ut blandningen i en låg pajform, ca 25 cm i diameter.
Råriv äpplena över degen. Strö på socker och lite extra mandelspån.
Grädda kakan i ca 30 min i 200°.

Gott till: Lätt vispad grädde smaksatt med äkta vanila.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936