Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Lennarts Special, Enkel Äppelmaräng

Äppelmos

  • 4-5 syrliga äpple
  • 1 msk vatten
  • ev. lite socker

Botten

  • 2 äggulor
  • 45 g vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rumstemp. smör
  • 2 dl mjöl

Marängsmet

  • 2 äggvitor
  • ½ dl socker

Gör så här:

Börja med att skala och skiva äpplen till moset. Koka tills det mesta är mosat. Häll i lite vatten så att äpplena inte bränner i kastrullen. Häll i socker efter tycke och smak, går även bra att utesluta.

Rör gulor, socker och det mjuka smöret.
Tillsätt mjöl o bakpulver. Häll smeten i en smord o bröad form med avtagbar kant.

Grädda kakan i 10-12 min på 200 gr, ska vara lite ljusbrun. Ta ut kakan och bred på äppelmoset.

Vispa vitorna och vänd ner socker.

Bred på marängen överst.

Sätt in kakan i ugnen igen och grädda tills den fått fin färg, ca 5 min.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936