Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Mollys franska äppelform

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • Några droppar citronsaft

Mandelsmet

  • 50 g smör
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 3 msk mandelspån

Gör så här:

Hacka ihop pajdegen, klä en form. Låt vila i kylen i ca 30 min. Förgrädda sedan pajskalet 1 10 min 200 gr.

Under tiden gör fyllningen. Skala och skiva äpplen. Koka/ånga i vatten, socker och citron. Låt äpplena droppa av och lägg dem sedan i pajskalet.

Rör ihop mandelsmeten och bred över äpplena. Toppa med mandelspån.

Grädda i 30-40 min, 175 gr.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936