Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Pers egen äppelkaka med russin

Ingridienser:

  • 5-6 äpplen
  • ½ dl russin
  • 50g smör
  • ½ dl socker
  • ½ dl mjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 100g mandelmassa
  • (2 tsk mandellikör)

Gör så här:

Skala äpplena och skiva dem tunt.
Lägg dem i en smord form tillsammans med russin.
Smält smöret. Rör ihop en smet av smöret, sockret, mjölet, vispgrädden och ägget. Tillsätt den rivna mandelmassan och ev. likör.
Bred ut smeten över äpplena.
Grädda äppelkakan i 175° i 30-40 minuter tills äpplena är mjuka och kakan fått färg.
Servera med vispad grädde.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936