Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Äppelguide

Våra odlingar består idag av ca 50 hektar mark, varav en egen odling i Kattvik samt tre arrenderade odlingar. En utanför Båstad mot Norrviken, en i Förslöv och en del i Kattvik. All frukt packas och sorteras i vårt egna packeri i Troentorp.

Våra äpplen har en lång mognadsprocess och temperaturskiftningar som vi har i Sverige gör att äpplen smakar så fantastiskt gott. Kattviks Fruktodling har sammanlagt ca 25 sorter och vi presenterar våra största sorter här. Fruktodlingen har även en väldigt populär självplockning fyra helger på hösten då man kan få allt från tidig höst- till sen vinterfrukt.

Våra äpplesorter

Discovery

Sött och krispigt äpple. Mognar tidigt, början september och har inte låg hållbarhet.

Alice

Saftigt och syrligt äpple som mognar i mitten utav september

Aroma

Saftigt och krispigt äpple som är brukar mogna i mitten-slutet av september. En av våra större sorter som vi själva sorterar och har på lager fram till mars.

Belle de boskoop

Äpplet är ganska stort, skalet gröngult med röda strimmor, tjockt och lite strävt. Fruktköttet är gulvitt, fast och krispigt med en syrlig smak och god arom. Belle de Boskoop är ett mycket gott matlagnings-äpple och som håller formen bra vid tillagning.

Cox Orange

De klassiska juläpplet. Mognar i slutet av september men kan med fördel ligga och mogna fram ett par veckor. Förvaras det väl klarar det sig fram till början/mitten av december.

Elise

Ett hårt, saftigt äpple som har en riktigt tuff syra. Elise är ett perfekt äpple att lagra. Syran mildras när det fått ligga någon månad och äpplet får då en perfekt balans mellan sötma och syra.

Fanny

Ny äppelsort som enbart odlas av oss. Det är ett äpple med hög friskhet och syra. Fruktköttet i Fanny är rött.

Gloster

Ett krispigt och mycket saftigt äpple med uppfriskande, aromatisk smak. Det har visat sig att Gloster är en sort som i skalat skick i högre grad än andra visat sig kunna ätas av allergiker.

Gravenstein

Äpplet är en av våra mest förnämsta dessertfrukter med ett gult, fint och ganska fast fruktkött med en syrlig och söt smak. Skalet är tunt, fett och glänsande. Doftar fantastiskt!

Ingrid Marie

Ett av de mest kända Svenska äpplen. Äpplet är frisk och fin med lätt kryddad arom. Ingrid Marie har god hållbarhet. Främst är det en dessertfrukt men den kan även användas i sallader, kakor och pajer.

Milenga

Är ett krispigt äpple med hög sötma. Äpplet är framtaget i Belgien och vi är ensamma om att odla detta i Sverige. Milenga är ett äpple med lång hållbarhet och lämpar sig bra att förvara länge.

Lobo

Ett äpple med vitt och mjukt fruktkött som har en söt, mild smak utan syra men med fin arom. Sorten passar inte alls i matlagningen, utan äts naturell som mellanmål och dessert.

Piruette

Sött och krispigt äpple. Mognar något senare och har bra hållbarhet. Brukar finnas plockat hos oss under mitten av oktober.

Rubinola

Sött och krispigt äpple. Mognar något senare och har bra hållbarhet. Brukar finnas plockat hos oss under mitten av oktober.

Summerred

Saftigt och fast äpple som mognar i mitten av september. Äpplet tillhör de tidigare sommarsorterna och har något sämre hållbarhet.

Sylvia

Saftigt och fast äpple som tillhör de tidiga sommarsorterna som är moget i Augusti. Har inte lång hållbarhet utan bör ätas omgående.

Transperante Blanche

Syrligt och fast äpple. En av de första äpplesorterna vi plockar i Augusti . Perfekt till mos. inte alls lång hållbarhet utan bör ätas omgående.

Våra päronsorter

Charneu

Ett sött päron med fast fruktkött. Mognar i slutet av september med lång hållbarhet.

Clapps Favorite

Har en söt smak med lite syra. Frukten mognar i slutet av augusti, och mognar väldigt fort efter det skördats.

Clara Frijs

Ett päron som mognar i slutet av augusti med ett kärnhuset som är smalt. Fruktköttet är fast, sprött och mycket saftigt. Smaken är god, söt och frisk.

Conference

saftigt fruktkött med söt smak. Fruktköttet är något kornigt. Päronet skördas i början av oktober.

Elsa

Ett saftigt och sött päron med något grynigt fruktkött. Päronet plockas i mitten på september.

Lucas

Vitt och saftigt fruktkött som är något kornigt kring kärnhuset. Sött päron som skördas i mitten på oktober och är ett hållbart päron.

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936