Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Kattviks Äppelsprit N°1

Kattviks Fruktodling grundades 1936 och nu fyra generationer senare introducerar vi vår första äppelsprit - Kattviks Äppelsprit N°1. En svensk, lokalproducerad äppelsprit från Skåne. Producerad och buteljerad av Kattviks Fruktodling AB i samarbete med Sövde Musteri.

Kattviks Äppelsprit N°1 är görs på äppelsorten Aroma från Kattvik. Dessa pressas och spontanjäser i 6 månader innan destillering, och lagras sedan i 7 år på sherryfat i skånskt klimat. Resultatet har en karaktär som man skulle kunna beskriva som en kärlekshistoria mellan en apple brandy och bourbon. Den långa naturliga processen ger inte bara en fantastisk smak utan även dess djupa färg.

På samma sätt som både fruktodling och destillering är ett hantverk så vill vi självklart också att det som pryder våra flaskor talar samma språk. Inför designarbetet dök vi ner i vårt arkiv för att kunna skapa ett formspråk med respekt för fruktodlingens långa historia. Etiketterna trycks med klassiskt boktryck och kopparfoliering innan de klistras på och numreras för hand.

Kattviks Äppelsprit N°1 släpps enbart i en limiterad upplaga om 480 flaskor och säljs på systembolag, samt utvalda restauranger. Vår vision är att i framtiden släppa fler lagrade äppelspriter med nyfikenhet och kvalitet som ledord.

 

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936