Mollys franska äppelform
Pajdeg
- 100 g smör
- 2,5 dl mjöl
- 1 msk vatten
- 1 msk socker
Fyllning
- 4 äpplen
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl socker
- Några droppar citronsaft
Mandelsmet
- 50 g smör
- 100 g riven mandelmassa
- 2 ägg
- 0,5 dl grädde
- 3 msk mandelspån
Gör så här:
Hacka ihop pajdegen, klä en form. Låt vila i kylen i ca 30 min. Förgrädda sedan pajskalet 1 10 min 200 gr.
Under tiden gör fyllningen. Skala och skiva äpplen. Koka/ånga i vatten, socker och citron. Låt äpplena droppa av och lägg dem sedan i pajskalet.
Rör ihop mandelsmeten och bred över äpplena. Toppa med mandelspån.
Grädda i 30-40 min, 175 gr.