Äppelkladdkaka

Denna äppelkaka är nästan godare dagen efter.

Ca 12 bitar

Ingredienser:

  • 175gr smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 ¾ del vetemjöl
  • 3-4 äpplen
  • Kanel
  • Kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet. Skala och riv äpplena. Blanda ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Pudra över kanel och kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min (beroende på hur kladdig du vill ha den).

Låt sedan kakan svalna. Denna kaka passar perfekt att förbereda då den nästan blir godare dagen efter.

Servera kakan med lättvispad grädde eller vaniljvisp.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936