Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Lisbeths danska äppelpaj

Pajskal

  • 125 gr smör
  • 3 dl mjöl
  • 0,5 dl socker
  • 3-4 äpplen

Smuldeg

  • 50g smör
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 dl socker

Gör så här:

Rör ihop pajskalet och kavla ut det på ett bakplåtspapper ca 20 cm i diameter.
Spara en klick deg som rullas ut till en lång sträng som lägges ytterst  på plattan som en kant.
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i pajskalet.
Rör ihop smuldegen och strö över äpplena.
Lägg pajen på en plåt och baka i 15-20 min i 200°.
Servera vaniljsås eller glass till.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936